5 stvari koje treba imati u vidu pri kupovini stana

Kada kupujete dom lako je pustiti da emocije stanu na put stvarnosti ili iznenadnoj amneziji o činjenicama koje mogu napraviti razliku. Pre nego što napravite ponudu, odvojite vreme i razmislite o nekoliko stvari pored veličine, cene i stila.

Posetite stan u različito vreme u toku dana

Naizgled mirna ulici može biti bučna u jutarnjem ili popodnevnom špicu, susedna škola može izgledati kao lep benefit u toku leta, dnevna buka i dodatni saobraćaj mogu biti više nego što očekujete.

Lokalne pogodnosti

U početku vam možda to ne smeta ali na svakodnevnoj bazi može da oduzme dosta vremena. Proverite gde je najbliža bus stanica, vrtić/školica ako imate decu, prodavnica i vreme rada.

Proverite urbanistički plan

Da li se planira izgradnja puteva preko puta stana? Da li će vaš lep pogled na periferiju biti zaklonjen novom, višom, većom zgradom za koji mesec? Da li želite da trpite tu količinu radova, buke, prašine?

Obiđite okolinu

Ako ne poznajete lokaciju onda proverite da li se u okolini nalaze deponije, industrijski kompleksi, železnicka pruga, stadion.

Računi, računi...

Cena Infostana nije ista na svakoj lokaciji pa proverite koje su visine računi, da li je grejanje uključeno u cenu ili nije, da li ima dodatnih (skrivenih) troškova za održavanje zgrade, lifta, garaže.